Ολομέλεια Σεπτεμβρίου 2024 όπου τα μέλη του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association με πολύ όρεξη και ενέργεια συζήτησαν και αποφάσισαν νέες δράσεις! Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προετοιμασία της εύρυθμης λειτουργίας του μεγάλου φιλανθρωπικού παζαριού "Δεύτερο Χέρι-Χέρι Βοήθειας" το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Γε
Ολομέλεια Σεπτεμβρίου 2024 όπου τα μέλη του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association με πολύ όρεξη και ενέργεια συζήτησαν και αποφάσισαν νέες δράσεις! Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προετοιμασία της εύρυθμης λειτουργίας του μεγάλου φιλανθρωπικού παζαριού "Δεύτερο Χέρι-Χέρι Βοήθειας" το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη 12-29 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 10.00-20.00. Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν το μέλος του "Συνδέσμου" και πρόεδρος του Παγκρήτιου Ουκρανικού Συλλόγου Τατιάνα Κάρποβα- Tatyana Karpova παρέδωσε στην πρόεδρο Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki ευχαριστήρια κάρτα για τη στήριξη που τα μέλη του Φορέα έχουν προσφέρει διαχρονικά στον Σύλλογο. Η Ολομέλεια έληξε με τον πιο... γλυκό τρόπο, με αφορμή τα γενέθλια των εκλεκτών μελών, Τατιάνας Κάρποβα, Μάρας Παναγιωτάκη- Mara Panagiotaki Ρένας Μανιά.
Ενημέρωση για το έργο SPAM είναι εδώ!
Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο τι κάναμε το προηγούμενο διάστημα και στο τι ακολουθεί.
Μείνετε συντονισμένες/οι για τις επόμενες δράσεις του Έργου!
#διπλαστηνκαθεγυναικα
#EndViolenceAgainstWomen
Work With Perpetrators - European Network
H Πρώτη έκθεση του Παρατηρητηρίου για την Βία στην Κρήτη ειναι διαθέσιμη..
‼️ 47% αύξηση καταγγελιών περιστατικών βίας σε όλη την Κρήτη
‼️ Πρώτος σε καταγγελίες ο Νομός Ηρακλείου
Δείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ: https://img1.wsimg.com/blobby/go/e90e563b-3002-40c0-8d50-69a8d46c3271/1%CE%B7%20%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97%20%C
H Πρώτη έκθεση του Παρατηρητηρίου για την Βία στην Κρήτη ειναι διαθέσιμη..
‼️ 47% αύξηση καταγγελιών περιστατικών βίας σε όλη την Κρήτη
‼️ Πρώτος σε καταγγελίες ο Νομός Ηρακλείου
Δείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ: https://img1.wsimg.com/blobby/go/e90e563b-3002-40c0-8d50-69a8d46c3271/1%CE%B7%20%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97%20%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5.pdf
#observatory #διπλαστηνκαθεγυναικα #EndViolenceAgainstWomen
Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη
Europe for Citizens / Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)
@followers
«Το Έργο “Παρατηρητήριο για τη Βία κατά των Γυναικών στην Κρήτη-WOMEN_WATCH” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος BUILD, με Φορέα υλοποίησης τον “Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου”. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του Προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ».
«Η έμφυλη βία και κάθε μορφής γυναικεία κακοποίηση είναι δυστυχώς φαινόμενα παγκόσμια, που μας αγγίζουν και στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε δυναμικά για την εξάλειψή τους. Γι’ αυτό, οφείλουμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» σε δύο σπουδαίους και ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες, τη Δέσποινα Βανδή και τον Αν
«Η έμφυλη βία και κάθε μορφής γυναικεία κακοποίηση είναι δυστυχώς φαινόμενα παγκόσμια, που μας αγγίζουν και στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε δυναμικά για την εξάλειψή τους. Γι’ αυτό, οφείλουμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» σε δύο σπουδαίους και ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες, τη Δέσποινα Βανδή και τον Αντώνη Ρέμο, που έγιναν συνοδοιπόροι στον αγώνα και στις δράσεις του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association», ανέφερε η Πρόεδρος του Φορέα Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki, με αφορμή την εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία των δύο ερμηνευτών στο Ηράκλειο.
Ο «Σύνδεσμος» και τα μέλη του ευχαριστούν παράλληλα τις χιλιάδες κόσμου που με τον δικό τους ενθουσιώδη τρόπο στήριξαν το μήνυμά του ότι είμαστε «Δίπλα σε κάθε γυναίκα που κακοποιείται»!
Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο
Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, με τους αριθμούς να προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποκάλυψε πως στις 19 Ιουνίου 2024, σε μία και μόνο ημέρα, η Αστυνομία προχώρησε σε 73 συλλήψεις στην Κρήτη.
«Ων ουκ έστιν αριθμός» είναι η απάντηση της κας. Μαίρης Παχιαδάκη, προέδρου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, στην ερώτηση πόσα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησηςέχει χειριστεί ο Σύνδεσμος από το 2001 οπότε και ιδρύθηκε.
«Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το έτος 2001 βάσει Καταστατικού όμως… άτυπα ξεκίνησε από το 1996… Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια που δεν θα μπορούσα να πω ακριβώς… Ίσως «Ων ουκ έστιν αριθμός» είναι μια πιθανή απάντηση…» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Cretalive.
Αναφορικά με το περιστατικό εκείνο που χαράκτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη και στην καρδιά της η ίδια αναφέρει ότι είναι αρκετά περιστατικά που έχουν μείνει ανεξίτηλα. «Ωστόσο η περίπτωση μιας Μάνας με τρία παιδιά και ένα μωρό, που τα εγκατέλειψε ο πατέρας νύχτα, μια παραμονή Χριστουγέννων, στο μέσον του πουθενά ήταν από εκείνες που με σημάδεψαν για την αγριότητα που κουβαλούν στην ψυχή τους κάποιοι «άνθρωποι»…».
Ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή, σε μία μοναδική κίνηση προσφοράς, αλληλεγγύης και αγάπης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε δύο ξεχωριστές συναυλίες στην Κρήτη. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο και την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, τραγουδούν στηρίζοντας το έργο του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου».
Τα έσοδα από τις συναυλίες θα καλύψουν ανάγκες του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών που προέκυψαν από την καταστροφική πλημμύρα που υπέστη το κτίριο πριν δύο χρόνια περίπου. Η Μαίρη Παχιαδάκη αδυνατεί να κρύψει το θαυμασμό της για την κίνηση των δύο γνωστών τραγουδιστών οι οποίοι, όπως η ίδια αναφέρει, γνώριζαν το έργο του Συνδέσμου και ήταν εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι πριν καν την πλησιάσουν για να κανονίσουν τις συναυλίες.
«Είμαι ευγνώμων σε δύο ανθρώπους οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία μας βρήκαν, την Δέσποινα Βανδή και τον Αντώνη Ρέμο. Ίσως ήταν μια συγκυρία, είναι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, είναι κάτι απλό για κάποιους ανθρώπους, είναι κάτι σπουδαίο και είμαστε ευγνώμονες. Έμεινα έκπληκτη που είχαν διαβάσει και ήταν ενημερωμένοι για το έργο μας! Δεν αναζητήσαμε ποτέ χρήματα. Και μόνο η διαφήμιση που μας κάνουν είναι μια ανταμοιβή για εμάς», λέει με βαθιά συγκίνηση η κα. Παχιαδάκη.
Βελτιώνουμε την παρέμβαση μας για τους Θύτες ενδο οικογενειακής - ενδοσυντροφικής Βίας..
Το 1ο Newsletter του Έργου SPAM είναι εδώ!
Ανυπομονούμε να σας δούμε στις μελλοντικές δράσεις του.
Μείνετε συντονισμέν@!
#TOGETHERFORWOMEN
#workingwithperpetrators
Work With Perpetrators - European Network
Η Ολομέλεια του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association ντύθηκε στα πορτοκαλί! Το χρώμα ενάντια στην έμφυλη βία και κάθε μορφής κακοποίηση, λίγο πριν τις δύο κοινές συναυλίες της Δέσποινας Δανδή και του Αντώνη Ρέμου στην Κρήτη. Μέρος των εσόδων θα στηρίξει τον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού του Φορέα.
31
Η Ολομέλεια του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association ντύθηκε στα πορτοκαλί! Το χρώμα ενάντια στην έμφυλη βία και κάθε μορφής κακοποίηση, λίγο πριν τις δύο κοινές συναυλίες της Δέσποινας Δανδή και του Αντώνη Ρέμου στην Κρήτη. Μέρος των εσόδων θα στηρίξει τον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού του Φορέα.
31 Ιουλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και 2 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων θα σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα λέγοντας "Όχι στη Βία"!
Συνέντευξη της προέδρου του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association Μαίρης Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr για τις αυξημένες καταγραφές περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας: https://www.neatv.gr/broadcast_videos/deltio-eidiseon-15-7-2024/ στο 19’.30’’
Με αφορμή μία ακόμα επιτυχημένη έκβαση υπόθεσης που ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association χειρίστηκε ακολουθώντας όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, ζητήθηκε η δημοσιοποίηση ευχαριστήριας επιστολής από εμπλεκόμενη στην υπόθεση αυτή. Ο "Σύνδεσμος", πάντα μ
Με αφορμή μία ακόμα επιτυχημένη έκβαση υπόθεσης που ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association χειρίστηκε ακολουθώντας όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, ζητήθηκε η δημοσιοποίηση ευχαριστήριας επιστολής από εμπλεκόμενη στην υπόθεση αυτή. Ο "Σύνδεσμος", πάντα με υπευθυνότητα και με επιστημοσύνη, βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα και παιδί που υφίστανται κάθε μορφής βία και κακοποίηση.
European research report Patterns of Behavioral Addiction
State of the art and Good Practices in Addiction Treatment: Greece, Spain, and Germany
GREECE
Overview of Addiction Models and Treatment Approaches:
In Greece, addiction treatment revolves around three principal models:
1. Psychosocial Model: Emphasizes holistic treatment addressing al
European research report Patterns of Behavioral Addiction
State of the art and Good Practices in Addiction Treatment: Greece, Spain, and Germany
GREECE
Overview of Addiction Models and Treatment Approaches:
In Greece, addiction treatment revolves around three principal models:
1. Psychosocial Model: Emphasizes holistic treatment addressing all facets of an individual's life, including emotional, psychological, and physical well-being, as well as social interactions, education, and employment.
2. Disease Model: Focuses on biological sensitivity to addiction, viewing it as a chronic condition that individuals have limited control over.
3. Self-Help Promotion Programs: Encourages self-help and mutual aid, emphasizing active participation and responsibility within a supportive community context.
Common Treatment Approaches:
● Pharmaceutical Interventions: Utilizes medications like methadone, buprenorphine, and naloxone for harm reduction and substitution therapy. These programs are designed to stabilize individuals and reduce substance consumption.
● Psychosocial Interventions: Include motivational enhancement, contingency management, cognitive-behavioral techniques, and communal support, focusing on the environmental, social, and psychological dimensions of addiction.
● Self-Help Programs: Based on the 12-step philosophy, these programs are outpatient and abstinence-based, involving activities like support groups and individual counseling.
Challenges and controversies:
● Dual Diagnosis: Individuals with co-occurring psychiatric disorders and substance abuse face inadequate services tailored to their needs.
● Stigma: Pervasive stigma prevents many from seeking help, leading to social marginalization.
● Insufficient Resources: Lack of funding and specialized staff, particularly in remote areas, hinders the effectiveness of treatment programs.
● Good practices emphasize integrated pharmacological and psychosocial interventions, tailored to individual needs, and the importance of public education and professional training to improve treatment outcomes.
SPAIN
Overview of Addiction Models and Treatment Approaches: In Spain, addiction is understood through various models:
1. Disease Model: Views addiction as a chronic brain disorder, focusing on medical and behavioral interventions.
2. Biopsychosocial Model: Considers the interaction of biological, psychological, and social factors.
3. Behavioral Model: Emphasizes the role of environmental cues and reinforcement mechanisms in shaping addictive behaviors.
Common Treatment Approaches:
● Pharmacological Interventions: Medications like methadone, buprenorphine-naloxone, and disulfiram are used to manage withdrawal symptoms and reduce cravings.
● Psychosocial Interventions: Cognitive-behavioral therapy (CBT), motivational interviewing (MI), and family therapy are commonly employed to address the psychological and social aspects of addiction.
● Holistic Approaches: Integrate mindfulness-based interventions, art therapy, and yoga to promote overall well-being and self-awareness.
Challenges and Controversies:
● Stigma and Access to Treatment: Stigma remains a significant barrier, and there are disparities in access to treatment, particularly for marginalized populations.
● Integration of Holistic Approaches: While recognized for their benefits, holistic approaches face challenges in widespread adoption due to limited resources and training.
● Good practices include expanding treatment facilities, integrating addiction services into primary healthcare, and implementing policies to reduce financial barriers. Efforts to educate the public and reduce stigma are also crucial.
GERMANY
Overview of Addiction Models and Treatment Approaches: Germany employs a multifaceted approach to addiction treatment:
1. Disease Model: Focuses on addiction as a chronic brain disease, requiring medical and behavioral interventions.
2. Biopsychosocial Model: Holistically addresses the biological, psychological, and social factors influencing addiction.
3. Cognitive-Behavioral Therapy (CBT): Emphasizes modifying maladaptive thoughts and behaviors.
4. Motivational Interviewing (MI): Enhances motivation and readiness for change.
5. Therapeutic Community Model: Provides structured, residential treatment environments .
Common Treatment Approaches:
● Pharmacological Interventions: Includes methadone, buprenorphine, and naltrexone for opioid dependence, and acamprosate and disulfiram for alcohol use disorder.
● Psychotherapeutic Approaches: CBT, MI, psychodynamic therapy, and systemic family therapy are widely used.
● Holistic Approaches: Integrate complementary therapies like acupuncture, herbal medicine, and nutritional therapy alongside traditional methods .
Challenges and Controversies:
● Accessibility and Integrated Care: Despite a robust healthcare system, geographic disparities and fragmented care between addiction and mental health services pose challenges.
● Harm Reduction Strategies: While effective, harm reduction programs face social stigma and public safety concerns.
● Resource Allocation: Balancing funding for various treatment needs remains a critical issue.
● Good practices include the adoption of integrated treatment models and continuous evaluation of resource allocation to optimize treatment efficacy.
CONCLUSION
The state of the art in addiction treatment across Greece, Spain, and Germany highlights diverse approaches shaped by cultural, economic, and healthcare system factors. Common challenges include stigma, accessibility, and the integration of comprehensive care models. Each country utilizes a blend of pharmacological, psychosocial, and holistic interventions, reflecting an evolving understanding of addiction as a complex, multifaceted issue. Good practices emphasize the integration of pharmacological and psychosocial interventions, the use of holistic methods, and the importance of public education and professional training. Collaborative efforts and continuous research are essential to enhance the effectiveness and accessibility of addiction treatment in these countries.
Results of National field research
GREECE
Research Overview: The national field research in Greece involved collecting data from professionals, individuals struggling with addiction, and family members of individuals with addiction. This research aimed to gain insights into the current state of addiction models and treatment and to identify best practices and approaches.
Professionals and Experts:
● Geographical Distribution: All five respondents were from Greece.
● Profession: Participants included one psychiatrist, three psychologists, and
one therapist.
● Years of Experience: Most professionals had 0-5 years
of experience, with one having over 16 years.
● Encounter Frequency: Professionals frequently encountered individuals with addiction issues.
● Familiarity with Experiential Therapy: Most were familiar, with three very familiar and two somewhat familiar.
● Perceived Effectiveness: Four professionals viewed experiential therapy as highly effective.
● Beneficial Modalities: Music therapy, therapy through
writing, role-playing, and nature visits were frequently chosen.
● Advantages of Experiential Therap
y: Enhanced awareness, better emotional regulation, improved social relationships, and addressing underlying trauma were noted as key benefits(Addiction Stop_A2_ Nati…) .
Individuals Struggling with Addiction:
● Geographical Distribution: All respondents were from Greece.
● Gender and Age Distribution: The sample included diverse gender and age groups.
● Living Situation: Respondents had varied living situations, including living with family, friends, or alone.
● Duration of Struggling with Addiction: Experiences varied from less than a year to over seven years.
● Previous Participation in Treatment: Most had participated in some form of addiction treatment previously.
● Coping Mechanisms: Support groups, therapy, medication-assisted treatment, and self-help resources were commonly used.
● Familiarity with Experiential Therapy: Most were somewhat familiar, with one very familiar.
● Participation in Experiential Therapy: Most had participated in experiential therapy as part of their treatment .
Family Members:
● Geographical Distribution: All respondents were from Greece.
● Relationship to Individual with Addiction: Included parents, spouses/partners, and other family members.
● Impact of Addiction: All indicated a significant impact on family life.
● Participation in Support Progra
ms: Less than half had participated in support programs for families.
● Coping Mechanisms: Education, self-help resources, and support groups were
commonly used.
● Familiarity with Experiential Therapy: Most were somewhat familiar, with one very familiar.
● Perceived Benefits of Experiential Therapy: Coping with stress, enhancing communication, and strengthening family bonds were noted as benefits.
SPAIN
Research Overview: The field research in Spain followed a similar structure, collecting data from professionals, individuals struggling with addiction, and family members to understand the national landscape of addiction treatment .
Professionals and Experts:
● Geographical Distribution: All five respondents were from Spain.
● Profession: Included therapists, psychologists, and addiction specialists.
● Years of Experience: Varied from 6-10 years to over 16 years.● Encounter Frequency: Encountered individuals with addiction issues frequently.● Familiarity with Experiential Therapy: Most were very familiar.● Perceived Effectiveness: Most viewed experiential therapy as very effective.
● Beneficial Modalities: Adventure therapy, equine-assisted therapy, and expressive arts therapy were noted.
● Advantages of Experiential Therapy: Developing teamwork skills, building self-confidence, and emotional expression were key benefits .
Individuals Struggling with Addiction:
● Geographical Distribution: All respondents were from Spain.
● Gender and Age Distribution: Predominantly female, with ages ranging from 18 to 55.
● Living Situation: Varied living situations, with some living with family or friends, and one living alone.● Duration of Struggling with Addiction: Varied experiences from less than a year to over seven years.● Previous Participation in Treatment: Most had participated in some form of addiction treatment.● Coping Mechanisms: Support groups, therapy, and medication-assisted treatment were commonly used.
● Familiarity with Experiential Therapy: Most were somewhat familiar, with one very familiar.
● Participation in Experiential Therapy: Most had participated in experiential therapy.
● Perceived Benefits of Experiential Therapy:Addressing underlying trauma and increasing motivation for change were noted .
Family Members:
● Geographical Distribution: All respondents were from Spain.
● Relationship to Individual with Addiction: Included parents, spouses/partners, and other family members.
● Impact of Addiction: All indicated a significant impact on family life.
● Participation in Support Programs: Forty percent had participated in support programs.
● Coping Mechanisms: Education, support groups, and establishing boundaries were commonly used.
● Familiarity with Experiential Therapy: Most were somewhat familiar.
● Perceived Benefits of Experiential Therapy: Coping with stress, enhancing communication, and strengthening family bonds were noted as benefits.
GERMANY
Research Overview: The national field research in Germany also involved collecting data from professionals, individuals struggling with addiction, and family members to provide insights into addiction treatment practices and challenges .
Professionals and Experts:
● Geographical Distribution: All five respondents were from Germany.
● Profession: Majority were psychologists, with some doctors.
● Years of Experience: All had 0-5 years of experience.
● Encounter Frequency: Frequently encountered individuals with addiction issues.
● Familiarity with Experiential Therapy: Most were somewhat familiar.
● Perceived Effectiveness: Viewed experiential therapy as somewhat effective
.● Beneficial Modalities: Role-playing, art therapy, and creative writing/poetry were noted.
● Advantages of Experiential Therapy: Improved emotional regulation, enhanced self-awareness, and addressing underlying trauma were key benefits .
Individuals Struggling with Addiction:
● Geographical Distribution: Data specific to individuals were not provided.
● Gender and Age Distribution: Not detailed in the available excerpts.
● Living Situation: Not detailed in the available excerpts.● Duration of Struggling with Addiction: Not detailed in the available excerpts.● Previous Participation in Treatment: Not detailed in the available excerpts.
● Coping Mechanisms: Not detailed in the available excerpts.
● Familiarity with Experiential Therapy: Not detailed in the available excerpts.
● Participation in Experiential Therapy: Not detailed in the available excerpts.
● Perceived Benefits of Experiential Therapy: Not detailed in the available excerpts.
Family Members:
● Geographical Distribution: Data specific to family members were not provided.
● Relationship to Individual with Addiction: Not detailed in the available excerpts.
● Impact of Addiction: Not detailed in the available excerpts.
● Participation in Support Programs: Not detailed in the available excerpts.
● Coping Mechanisms: Not detailed in the available excerpts.
● Familiarity with Experiential Therapy: Not detailed in the available excerpts.
● Perceived Benefits of Experiential Therapy: Not detailed in the available excerpts.
Conclusion
The national field research across Greece, Spain, and Germany highlights the diverse experiences and perceptions of professionals, individuals struggling with addiction, and their family members. Key findings include a high level of familiarity and perceived effectiveness of experiential therapy, the significant impact of addiction on family life, and the need for comprehensive, tailored, and evidence-based treatment approaches. Common challenges include stigma, resource constraints, and the need for specialized training and support for integrating experiential therapy into addiction treatment.
International Perspectives- Round Table results (3 000- 5 000 characters)
Debate questions for the Round Table from Spain (3 specialists/ country: professionals and experts in the field of addiction treatment, including therapists, doctors, researchers, psychologists, psychiatrists, addiction specialists, and policymakers)
Objective: to foster a robust and insightful debate among professionals and experts in the field of addiction treatment during the round-table
1. Effectiveness of Experiential Therapy:
● How do we define and measure success in experiential therapy, and what challenges exist in evaluating its outcomes?
2. Integration into Treatment Protocols:
● In your opinion, how well is experiential therapy integrated into existing addiction treatment protocols, and what barriers or facilitators impact its adoption?
● Should experiential therapy be considered a standalone intervention or an integrated component within a broader treatment plan?
3. Tailoring Approaches for Diverse Populations:
● How can experiential therapy be adapted to meet the diverse needs of individuals from different cultural backgrounds, ages, and socioeconomic statuses?
4. Professional Training and Competency:
● What level of training and competency should professionals have before incorporating experiential therapy into their practice?
5. Client Preferences and Informed Decision-Making:
● To what extent should clients be involved in deciding whether experiential therapy is suitable for their treatment plan, and how can informed consent be effectively obtained?
● How can professionals balance client preferences with evidence-based practices when considering experiential therapy?
6. Cost and Accessibility:
● What are the cost implications of incorporating experiential therapy into addiction treatment, and how can accessibility be ensured for individuals with different financial resources?
7. Combination of Experiential and Traditional Approaches:
● How can experiential therapy be effectively integrated with traditional therapeutic approaches in addiction treatment, and what synergies or conflicts may arise?
● In what scenarios might a combination of experiential and traditional therapies be most beneficial?
8. Long-Term Impact and Relapse Prevention:
● How can experiential therapy contribute to building resilience and coping mechanisms for sustained recovery?
SUMMARY OF DISCUSSIONS:
Effectiveness of Experiential Therapy:
● Germany: Success is measured using client self-reports, standardized assessments, and clinical observations. Challenges include individual and cultural differences, long-term tracking, and the subjective nature of experiential therapy.
● Greece: Effectiveness is informally evaluated by therapists based on client motivation, commitment, and therapeutic progress due to the qualitative nature of experiential therapies and lack of standardized evaluation tools.
● Spain: Success is defined by improved quality of life, self-awareness, and coping abilities, measured through a combination of qualitative and quantitative data. Challenges include the subjective nature of experiences and the need for long-term follow-up and cultural adaptation.
Conclusion: Defining and measuring success in experiential therapy is complex due to its subjective nature. Each country utilizes a mix of qualitative and quantitative methods, facing common challenges such as cultural differences and the lack of standardized evaluation tools.
Integration into Treatment Protocols:
● Germany: Integration is growing, supported by a holistic approach in healthcare, but barriers include insurance coverage, awareness, and specialized training.
● Greece: Integration is adequate but hindered by cost, time, and skepticism about its measurability and alignment with traditional medical models.
● Spain: Increasing integration with support from recognition of effectiveness, yet barriers include limited resources, training, and resistance to change.
Conclusion: While experiential therapy is being integrated into addiction treatment protocols, each country faces barriers such as cost, awareness, training, and alignment with traditional medical models. Collaborative efforts are necessary to enhance integration.
Standalone vs. Integrated Component:
● Germany: Pros and cons exist for both standalone and integrated approaches. The best approach depends on individual needs and goals.
● Greece: Should be an integrated component within a broader treatment plan.
● Spain: Most effective as an integrated component within a comprehensive treatment plan for addiction.
Conclusion: There is consensus that experiential therapy should primarily be integrated into a broader treatment plan, complementing other therapeutic modalities to address the multifaceted nature of addiction.
Tailoring Approaches for Diverse Populations:
● Germany: Therapists must create a culturally sensitive space and tailor interventions to the client's age, development stage, and socioeconomic status.
● Greece: Experiential therapy is inherently adaptable to diverse backgrounds without specific modifications.
● Spain: Requires cultural sensitivity, flexibility, and inclusivity, with interventions tailored to cultural values, developmental stages, and socioeconomic factors.
Conclusion: Adapting experiential therapy to diverse populations involves cultural sensitivity and flexibility. Each country emphasizes the importance of creating a supportive and inclusive environment.
Professional Training and Competency:
● Germany: Professionals need formal qualifications, ongoing training, and supervision. Cultural competency is also vital.
● Greece: Should be delivered by specifically trained professionals following the curriculum and preconditions of each approach.
● Spain: Requires comprehensive training, ongoing supervision, and continuous professional development. Standardized training and certification ensure quality.
Conclusion: High levels of training and competency are essential for incorporating experiential therapy into practice. This includes formal qualifications, ongoing training, and adherence to ethical standards.
Client Preferences and Informed Decision-Making:
● Germany: Client involvement and informed consent are crucial, fostering a collaborative and trusting therapeutic environment.
● Greece: Clients' preferences should be considered, allowing them to choose suitable experiential therapies.
● Spain: Active client participation in decision-making is encouraged, with comprehensive information provided to ensure informed consent.
Conclusion: Client involvement in treatment decisions is essential, with an emphasis on informed consent and respecting client preferences. This approach enhances therapeutic outcomes and client satisfaction.
Cost and Accessibility:
● Germany: Costs related to training and equipment are high, with limited insurance coverage. Government grants and virtual therapy can enhance accessibility.
● Greece: Rehabilitation programs are free, making cost less of an issue, but the diversity of therapies needed increases overall costs.
● Spain: Public funding, insurance coverage, sliding-scale fees, and teletherapy can improve accessibility.
Conclusion: Cost and accessibility vary across countries. Solutions include government funding, sliding-scale fees, and leveraging technology to reduce costs and enhance accessibility.
Combination of Experiential and Traditional Approaches:
● Germany: Effective integration requires balancing structured learning and open exploration, with collaboration enhancing outcomes.
● Greece: Synergetic cooperation among professionals is necessary to overcome conflicts arising from different therapeutic philosophies.
● Spain: Collaboration and communication among professionals are key. Tailoring interventions to individual needs can maximize benefits and minimize conflicts.
Conclusion: Combining experiential and traditional therapies can enhance treatment outcomes. Effective integration requires collaboration among professionals and tailoring interventions to individual needs.
Long-Term Impact and Relapse Prevention:
● Germany: Experiential therapy helps build resilience and coping mechanisms through emotional processing and self-awareness.
● Greece: Experiential knowledge strengthens resilience and enriches coping mechanisms by working on realistic scenarios.
● Spain: Promotes resilience and coping mechanisms by fostering emotional regulation, social support, and adaptive strategies.
Conclusion: Experiential therapy significantly contributes to building resilience and coping mechanisms essential for sustained recovery. It empowers clients by enhancing self-awareness, emotional regulation, and social support.
Final Recommendations:
1. Standardize Training and Evaluation: Develop standardized training curricula and evaluation tools to ensure consistent quality and effectiveness across different cultural and socioeconomic contexts.
2. Enhance Integration: Foster collaboration between experiential and traditional therapy practitioners to maximize therapeutic benefits.
3. Improve Accessibility: Advocate for public funding, insurance coverage, and sliding-scale fees to make experiential therapy more accessible.
4. Emphasize Client Involvement: Ensure clients are actively involved in treatment decisions, with clear and comprehensive information provided to facilitate informed consent.
5. Cultural Sensitivity: Tailor therapeutic approaches to respect and accommodate diverse cultural values, beliefs, and communication styles.
Findings, conclusions, and recommendations
GREECE
Findings:
1. Addiction Models and Treatment Approaches:Greece primarily employs the psychosocial model, disease model, and self-help programs. These models focus on holistic treatment, addressing emotional, psychological, and physical well-being, along with social and familial interactions.
2. Pharmacological Interventions: Medications such as methadone, buprenorphine, naloxone, and naltrexone are used for opioid addiction, along with other medications for alcohol and nicotine dependence.
3. Psychosocial Interventions: Techniques include motivational enhancement, cognitive-behavioral therapy, contingency management, and family therapy.
4. Challenges: Key issues include dual diagnosis, stigma, insufficient resources, and lack of gender-specific services.
Conclusions:
1. Comprehensive Approach: A multifaceted approach is crucial, integrating pharmacological and psychosocial interventions tailored to individual needs.
2. Addressing Stigma: Reducing stigma through public education and advocacy is essential to encourage treatment seeking.
3. Resource Allocation: Increasing funding and resources, particularly in remote areas, is necessary to improve treatment accessibility and effectiveness.
Recommendations:
1. Enhanced Training: Provide comprehensive training for professionals to address dual diagnosis and integrate experiential therapy.
2. Public Awareness Campaigns: Implement campaigns to reduce stigma and educate the public on addiction and available treatments.3. Gender-Specific Services: Develop dedicated support structures for women, addressing the unique challenges they face in addiction treatment.
SPAIN
Findings:
1. Addiction Models and Treatment Approaches: Spain utilizes the disease model, biopsychosocial model, and behavioral model, reflecting an evolving understanding of addiction.
2. Pharmacological Interventions: Includes methadone, buprenorphine-naloxone, disulfiram, and other medications for substance use disorders.
3. Psychosocial Interventions: Cognitive-behavioral therapy, motivational interviewing, and family therapy are commonly used, with a growing emphasis on holistic approaches like mindfulness and art therapy.
4. Challenges: Stigma and access to treatment remain significant barriers, particularly for marginalized populations.
Conclusions:
1. Integrated Treatment: Combining pharmacological, psychosocial, and holistic interventions can provide comprehensive care and improve recovery outcomes.
2. Reducing Barriers: Efforts are needed to improve access to treatment services and reduce stigma associated with addiction.
Recommendations:
1. Expand Treatment Facilities: Increase the availability of treatment centers, especially in underserved areas.
2. Policy Support: Advocate for policies that reduce financial barriers to treatment and support the integration of addiction services into primary healthcare.
3. Holistic Approaches: Promote the inclusion of holistic therapies in standard treatment plans to address the diverse needs of individuals in recovery.
GERMANY
Findings:
1. Addiction Models and Treatment Approaches:Germany employs the disease model, biopsychosocial model, cognitive-behavioral therapy, and motivational interviewing, supported by a robust healthcare system.
2. Pharmacological Interventions: Utilizes methadone, buprenorphine, naltrexone, acamprosate, and disulfiram.
3. Psychosocial Interventions: Integrated treatment models address both addiction and co-occurring mental health disorders, using techniques like CBT, MI, psychodynamic therapy, and systemic family therapy.
4. Challenges: Fragmentation between addiction and mental health services, geographic disparities in treatment access, and stigma around harm reduction strategies.
Conclusions:
1. Holistic and Integrated Care:
A cohesive approach that integrates pharmacological, psychosocial, and complementary therapies can address the complex nature of addiction.
2. Overcoming Stigma: Reducing stigma and improving public understanding of addiction are vital for effective treatment.
Recommendations:
1. Interdisciplinary Training:
Provide interdisciplinary training for healthcare providers to enhance integrated care for addiction and mental health.
2. Enhance Access: Develop strategies to improve access to addiction treatment services in rural and underserved areas.
3. Support for Harm Reduction: Promote the acceptance and implementation of harm reduction strategies through public education and policy support.
SUMMARY
The findings from Greece, Spain, and Germany reveal a need for comprehensive and integrated approaches to addiction treatment, addressing both the biological and psychosocial aspects of addiction. Common challenges include stigma, resource constraints, and the need for specialized training and support for integrating various treatment modalities. Recommendations focus on enhancing training for professionals, reducing stigma, expanding treatment facilities, promoting holistic approaches, and ensuring equitable access to care. Continuous research, policy development, and public education are essential to improving the effectiveness and accessibility of addiction treatment in these countries.
Bibliography
1. "Tratamiento del trastorno por juego de azar con terapia cognitivo-conductual y terapia de grupo: Un estudio de caso" by García-Lorenzo A, et al. (2019) - This study explores the effectiveness of cognitive-behavioral therapy and group therapy in treating gambling disorder.
2. "Eficacia de la terapia cognitivo-conductual en el tratamiento del trastorno por consumo de cannabis: Revisión sistemática" by Fernández-Artamendi, et al. (2018) - This systematic review examines the efficacy of cognitive-behavioral therapy in treating cannabis use disorder.
3. "Evaluación de la eficacia del tratamiento con metadona en pacientes con trastorno por consumo de opiáceos" by Pérez de los Cobos, et al. (2017) - This study evaluates the effectiveness of methadone treatment in patients with opioid use disorder.
4. "Terapia familiar en el tratamiento del trastorno por consumo de alcohol: Resultados de un ensayo clínico controlado" by Sánchez-Barrera, et al. (2020) - This research investigates the effectiveness of family therapy in treating alcohol use disorder through a controlled clinical trial.
5. "Abordaje integrador del tratamiento del trastorno por juego de azar patológico: Resultados preliminares de un estudio piloto" by Rodríguez-Cintas, et al. (2019) - This study presents preliminary results of an integrated approach to treating pathological gambling disorder.
6. "Evaluación de la efectividad de la terapia de grupo en el tratamiento del trastorno por consumo de drogas: Estudio longitudinal" by Martín-Santos, et al. (2018) - This longitudinal study evaluates the effectiveness of group therapy in treating drug use disorder.
7. "Tratamiento del trastorno por juego de azar con terapia cognitivo-conductual y terapia de grupo: Un estudio de caso" https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=281855119012- This study examines the treatment of gambling disorder using cognitive-behavioral therapy and group therapy through a case study approach. It provides insights into the effectiveness of these therapeutic modalities in the Spanish context.
8. "Evaluación de la eficacia del tratamiento con metadona en pacientes con trastorno por consumo de opiáceos" https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=5990961- This research evaluates the efficacy of methadone treatment in patients with opioid use disorder, offering insights into pharmacological interventions for addiction in Spain.
9. "Evaluación de la efectividad de la terapia de grupo en el tratamiento del trastorno por consumo de drogas: Estudio longitudinal" https://www.easp.es/web/area-publica/contenido/socidrogalcohol/2018/jd18/Sesiones/Castellanos.pdf- assesses the effectiveness of group therapy in treating drug use disorder, providing valuable data on psychosocial interventions for addiction in Spain.
10. "Integración de terapia cognitivo-conductual y mindfulness en el tratamiento del trastorno por uso de internet: Ensayo clínico aleatorizado", https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0005791619300102- clinical trial that investigates the integration of cognitive-behavioral therapy and mindfulness in treating internet use disorder, offering insights into innovative therapeutic approaches in Spain.
11. "Terapia de exposición en realidad virtual en el tratamiento del trastorno por consumo de drogas: Ensayo clínico controlado" https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7363707-
This controlled clinical trial explores the efficacy of virtual reality exposure therapy in treating drug use disorder, highlighting technological interventions for addiction treatment in Spain.
12. Bühringer, G., Pfeiffer-Gerschel, T., Sonntag, D., & Tretter, F. (2009). Addiction Research Centres and the Nurturing of Creativity: The German Centre for Addiction Research (DZSKJ). Addiction, 104(7), 1194-1203.
13. European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction. (2022). Germany, Country Drug Report 2022. EMCDDA.
14. Grüßer-Sinopoli, S. M., & Thalemann, C. N. (2006). Verhaltenssucht: Diagnostik, Therapie, Forschung. Huber.
15. Kraus, L., Pabst, A., Gomes de Matos, E., & Piontek, D. (2016). Substanzkonsum und substanzbezogene Störungen in Deutschland im Jahr 2015. Sucht, 62(5), 271-281.
16. Lüdecke, C. (2011). Sucht und Traumafolgestörungen–Diagnostik und Behandlung. Suchttherapie, 12(S 01), S9_2.
17. Meili, D., Dober, S., & Eyal, E. (2004). Jenseits des Abstinenzparadigmas-Ziele in der Suchttherapie. Suchttherapie, 5(01), 2-9.
18. Orford, J., Hodgson, R., Copello, A., John, B., Smith, M., & Black, R. (2006). The experiences of affected family members: a summary of two decades of qualitative research. Drugs: Education, Prevention and Policy, 13(6), 499-506.
19. Piontek, D., Gomes de Matos, E., Atzendorf, J., & Kraus, L. (2021). Alcohol consumption and alcohol-related problems in Germany: An overview of trends and developments. Journal of Substance Use, 26(1), 31-38.
20. Bühringer, G., Pfeiffer-Gerschel, T., Sonntag, D., & Tretter, F. (2009). Addiction Research Centres and the Nurturing of Creativity: The German Centre for Addiction Research (DZSKJ). Addiction, 104(7), 1194-1203.
21. European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction. (2022). Germany, Country Drug Report 2022. EMCDDA.
22. Bühringer, G., Pfeiffer-Gerschel, T., Sonntag, D., & Tretter, F. (2009). Addiction Research Centres and the Nurturing of Creativity: The German Centre for Addiction Research (DZSKJ). Addiction, 104(7), 1194-1203.
23. European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction. (2022). Germany, Country Drug Report 2022. EMCDDA.
24. Kraus, L., Pabst, A., Gomes de Matos, E., & Piontek, D. (2016). Substanzkonsum und substanzbezogene Störungen in Deutschland im Jahr 2015. Sucht, 62(5), 271-281.
25. ΚΕΘΕΑ – Απολογισμός Έργου 2022 - This report provide information for the goals and the actions of every unit that treats addiction in Greece, the results of the treatments and the way funds are distribute.
26. ΟΚΑΝΑ – Πλαίσιο Λειτουργίας Των Θεραπευτικών Δομών Του ΟΚΑΝΑ – This report share information on the existent units in Greece for abstinent – based programs, how addiction treatments are formed, the tools and techniques that are used in the treatments and the Greek legislative framework.
27. ΕΚΤΕΠΝ - Η Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα – This report provide details on the general situation of the addiction problem in Greece with multiple graphs.
28. Πτυχιακή Εργασία: «Μια εμπειρική προσέγγιση των προγραμμάτων θεραπείας με υποκατάστατα», Περάτου Διονυσία, Παππά Νικολέτα. – This paper/ research contains useful information on abstinent – based programs and the form and integration of the treatment that is being follow on this intervention.
29. Εκατοντάδες αποδέκτες στο πρόγραμμα διπλής διάγνωσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ - ΚΕΘΕΑ – This is an article from KETHEA that shares the problem of double diagnosis which is one of the most important obstacle in treating addictions
30. Το πρόγραμμα των 12 βημάτων | Ανώνυμοι Υπερφάγοι Ελλάδος – This is an informative site on behavioral addiction of overeating, which cite the intervention of self – help, based on the program of 12 steps.
31. Support for people with addiction problems This is an informative site for people with addiction problems who are being helped through the psychosocial model and it provides information on their goals and principles that are being adopted by the psychosocial model.
Για να μην γίνουν περισσότερες.....
Είμαστε Δίπλα σε κάθε γυναίκα:
❗️ Ζήτα βοήθεια από εξειδικευμένες Υπηρεσίες Υποστήριξης Γυναικών. Για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα κάλεσε στο 8011116000 (από σταθερό) 6974301011 (από κινητό), τη Γραμμή Βοήθειας του Συνδέσμου.
❗️Ζήτα βοήθεια από την Αστυνομία.
❗️Ζήτα βοήθεια και από το φιλικό σου περιβά
Για να μην γίνουν περισσότερες.....
Είμαστε Δίπλα σε κάθε γυναίκα:
❗️ Ζήτα βοήθεια από εξειδικευμένες Υπηρεσίες Υποστήριξης Γυναικών. Για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα κάλεσε στο 8011116000 (από σταθερό) 6974301011 (από κινητό), τη Γραμμή Βοήθειας του Συνδέσμου.
❗️Ζήτα βοήθεια από την Αστυνομία.
❗️Ζήτα βοήθεια και από το φιλικό σου περιβάλλον.
‼️ Μην φοβάσαι!!!!. Υπάρχουν φορείς (Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Υποστήριξης Γυναικων, Αστυνομία, Συμβουλευτικά Κέντρα) που μπορούν να σου προσφέρουν την προστασία που πρέπει ώστε να μείνεις ασφαλής..
#Δίπλασεκαθεγυναικα #WeStandWithWomen
Ιδιαίτερα ουσιαστική και εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνας Παπακώστα στα γραφεία του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε η Υφυπουργός με την Πρόεδρο του Φορέα Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki, τον Συντονιστή των Ευρωπαϊ
Ιδιαίτερα ουσιαστική και εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνας Παπακώστα στα γραφεία του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε η Υφυπουργός με την Πρόεδρο του Φορέα Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki, τον Συντονιστή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλα Σπετσίδη- Nicholas Spetsidis και όλα τα στελέχη, ενημερώθηκε για τη δράση του «Συνδέσμου» στο πεδίο με στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών βίας και κακοποίησης. Μάλιστα η ίδια έκανε προσωπική παρέμβαση προκειμένου να διευθετηθεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιστατικό.
Συζητήθηκαν αναλυτικά προβλήματα που προκύπτουν στο πεδίο, ενώ ενημερώθηκε και για το Πρόγραμμα Θυτών που υλοποιεί ο "Σύνδεσμος". Στο τέλος η κα Παπακώστα μαζί με την κα Παχιαδάκη επισκέφτηκαν και τον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού, που λειτουργεί ο Φορέας, εξαίροντας τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας του. Η επίσκεψη της υφυπουργού άνοιξε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας και στενότερης συνεργασίας.
Ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι κομβικής σημασίας καθώς, πολλές φορές, είναι ο πρώτος Φορέας στον οποίο απευθύνονται γυναίκες επιζώσες ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας.
Από την ανάλυση των υφιστάμενων πρακτικών έως την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Φορέων και την ανάπτυξη
Ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι κομβικής σημασίας καθώς, πολλές φορές, είναι ο πρώτος Φορέας στον οποίο απευθύνονται γυναίκες επιζώσες ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας.
Από την ανάλυση των υφιστάμενων πρακτικών έως την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Φορέων και την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων, η Ομάδα του Έργου TACTICS (που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Europe for Citizens / Citizens, Equality, Rights and Values είναι αφοσιωμένη στην ενισχυμένη ανταπόκριση της Αστυνομίας στη διαχείριση περιστατικών βίας κατά των γυναικών.
👉 για περισσότερα δείτε εδώ: https://www.work-with-perpetrators.eu/tactics
και εδώ: https://kakopoiisi.gr/programs/tactics-2/
#EndViolenceAgainstWomen #intersectionalfeminism #intersectionality #multiagency #coordinatedcare
Το 2ο Ενημερωτικό Δελτίο του Έργου OPEP-DV είναι εδώ!
Μάθε και εσύ για το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει!
👉 Θα το βρεις στο: https://opep-dv.eu/
Η κ.Μαιρη Παχιαδακη είναι μια σπουδαία γυναίκα!
Είναι η ψυχή του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν.Ηρακλειου και έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα γυναικών και παιδιών που είναι θύματα κακοποίησης. Η δράση τους μετράει πάνω από 20 χρονια.
Την συνάντησα χθες το απόγευμα και πραγματικά με συγκίνησε με όλα αυτά που έχει
Η κ.Μαιρη Παχιαδακη είναι μια σπουδαία γυναίκα!
Είναι η ψυχή του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν.Ηρακλειου και έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα γυναικών και παιδιών που είναι θύματα κακοποίησης. Η δράση τους μετράει πάνω από 20 χρονια.
Την συνάντησα χθες το απόγευμα και πραγματικά με συγκίνησε με όλα αυτά που έχει κάνει και θέλει να κάνει.
Όσο υπάρχουν τέτοιοι Άνθρωποι υπάρχει και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο κι έναν καλύτερο κόσμο.
Σε αυτήν την προσπάθεια τόσο εγώ όσο και ο Αντώνης θα σταθούμε δίπλα και θα τη στηρίξουμε με τις δυο μεγάλες συναυλίες που θα κάνουμε στις 31/7 στο στάδιο Ηρακλειου και στις 2/8 στο στάδιο των Χανίων.
Είμαι ήδη σίγουρη πως αυτές τις δυο νύχτες θα υπάρχει μια μαγεία παραπάνω…
✔️Επιτυχημένη ήταν η υβριδική εκδήλωση λήξης του έργου TRUST, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα CERV της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο ανέλυσε τις διαφορετικές στρατηγικές ανθεκτικότητας των εξειδικευμένων Οργανώσεων υποστήριξης επιζωσών εστιάζοντας τόσο στην προσαρμογή στην κατάσταση COVID-19 όσο και στη δημιουργία νέων εργαλείων για
✔️Επιτυχημένη ήταν η υβριδική εκδήλωση λήξης του έργου TRUST, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα CERV της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο ανέλυσε τις διαφορετικές στρατηγικές ανθεκτικότητας των εξειδικευμένων Οργανώσεων υποστήριξης επιζωσών εστιάζοντας τόσο στην προσαρμογή στην κατάσταση COVID-19 όσο και στη δημιουργία νέων εργαλείων για την αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον.
🟣Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διετούς έργου TRUST τα μαθήματα που προέκυψαν για τις Οργανώσεις Υποστήριξης Επιζωσών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID 19 καθώς και
🟣Η κρίση ως ευκαιρία για αλλαγή: Εγχειρίδιο αλλαγής και εγχειρίδιο λειτουργίας, το οποίο τονίζει τους οκτώ πρωταρχικούς τομείς παρέμβασης στον επανασχεδιασμό και την ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων-επιζωσών.
🟣Εγχειρίδιο Λειτουργίας: Πρακτικός Οδηγός για την λειτουργία των Οργανώσεων σε μια λειτουργία που βασίζεται στην "αυτοφροντίδα" των στελεχών, την μέτρηση κοινωνικού Αντικτύπου, αλλά και την προσεκτική ανάλυση της "φωνής των ωφελουμένων".
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες Ισότητας & Πολιτισμού Γωγώ Μηλάκη και Κοινωνικής Πολιτικής Στέλιος Βοργιάς Περιφέρειας Κρήτης, ενώ συμμετείχαν και διαδυκτιακά, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και στελέχη Οργανώσεων από όλη την Ελλάδα.
👉 Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της θέσης των Γυναικείων Οργανώσεων, ως «Οργανώσεων Υποστήριξης Επιζωσών», στη σπουδαιότητα της επέκτασης της εμβέλειας των επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων σε ευρύτερες περιοχές και στην ενεργή και διαρκή συμμετοχή της κοινότητας στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Επιπλέον κρίνεται αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών δημιουργίας ασφαλών χώρων για τις γυναίκες, όπου θα μπορούν μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους, η προώθηση πρακτικών ενημέρωσης, καθώς και η συνεχής εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στη φροντίδα με βάση το τραύμα.
#ενδοοικογενειακηβια #EndViolenceAgainstWomen #TrustProject
Είσαι κοινωνικός επιστήμονας και ειδικεύεσαι στην υποστήριξη επιζωσών ενδοοικογενειακής και ενδοσυντροφικής βίας, είτε στη διαχείριση θυτών;
Στο πλαίσιο του Eργου SPAM, τη Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 και ώρες 10:00-12:00, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association σάς προσκαλεί σε Διαδικτυακή Ομάδα Εστίασης με θέμα: “Αξιολό
Είσαι κοινωνικός επιστήμονας και ειδικεύεσαι στην υποστήριξη επιζωσών ενδοοικογενειακής και ενδοσυντροφικής βίας, είτε στη διαχείριση θυτών;
Στο πλαίσιο του Eργου SPAM, τη Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 και ώρες 10:00-12:00, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association σάς προσκαλεί σε Διαδικτυακή Ομάδα Εστίασης με θέμα: “Αξιολόγηση και Βελτίωση του πλαισίου της Διαχείρισης Θυτών Ενδοοικογενειακής & Ενδοσυντροφικής βίας στην Ελλάδα”.
Για την εγγραφή και συμμετοχή σου ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwod-CqrjMtGtBt1h8EEjJy7XZLV91jNsf-
Η συμμετοχή σου θα είναι τιμή και χαρά για εμάς.
Σε περιμένουμε!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
Στηρίζουν τον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association
Ο Αντώνης Ρέμος, ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής και η μοναδική Δέσποινα Βανδή ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δύο ξεχωριστές συναυλίες που θα γίνουν στην πανέμορφη Κρήτη, την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο και την Παρασκευή 2 Αυγ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
Στηρίζουν τον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association
Ο Αντώνης Ρέμος, ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής και η μοναδική Δέσποινα Βανδή ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δύο ξεχωριστές συναυλίες που θα γίνουν στην πανέμορφη Κρήτη, την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο και την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στηρίζοντας το έργο του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου».
Δύο σπουδαίες φωνές με πλούσιο ρεπερτόριο και τεράστιες επιτυχίες , θα δημιουργήσουν δύο ανεπανάληπτες μουσικές συναντήσεις με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Ο Αντώνης Ρέμος, με τη μαγική φωνή του, την αμεσότητά του, τις μοναδικές του ερμηνείες και η Δέσποινα Βανδή με τον πηγαίο τρόπο έκφρασης, την αλήθεια της και την άνεσή της επί σκηνής, το σίγουρο είναι ότι θα μαγέψουν το κοινό της Κρήτης για ακόμα μία φορά.
Αφορμή για τη σύμπραξη των δύο σπουδαίων ερμηνευτών στις δύο αυτές συναυλίες, στάθηκε το γεγονός ότι θέλουν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη στήριξη του Ξενώνα Προστασίας και Προσωρινής Φιλοξενίας «Ξενώνας για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» που ίδρυσε και λειτουργεί από το 2002 ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου» (www.kakopoiisi.org ). Ο συγκεκριμένος «Σύνδεσμος» είναι Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και αποτελεί καταφύγιο και πηγή ουσιαστικών λύσεων για κάθε γυναίκα και κορίτσι που αντιμετωπίζει προβλήματα έμφυλης βίας και κακοποίησης. Σε μία εποχή που η ενδοοικογενειακή βία, αλλά και η βία γενικότερα, έχει πάρει τη μορφή μάστιγας, οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε αυτό το φαινόμενο να καταπολεμηθεί στη βάση του.
«Πάντα και Ποτέ Live» ο Αντώνης Ρέμος συμπορεύεται με τη Δέσποινα Βανδή, που γιορτάζει τα 30 της χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή, υπογράφοντας μία σπουδαία συνεργασία με μεγάλα τραγούδια, μοναδικές ερμηνείες, υπέροχες στιγμές γεμάτες μουσική, χορό και διασκέδαση.
Ραντεβού στην Κρήτη λοιπόν, για πολύ καλό σκοπό!
➡️ Θετικά προσεγγίζει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association τις νέες τροποποιήσεις του νόμου που εξαγγέλθηκαν, οι οποίες απαντούν και σε δικά του αιτήματα, τα οποία κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
➡️ Τονίζουμε τη βελτίωση της διαδικασίας προστασίας των γυναικών απ
➡️ Θετικά προσεγγίζει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association τις νέες τροποποιήσεις του νόμου που εξαγγέλθηκαν, οι οποίες απαντούν και σε δικά του αιτήματα, τα οποία κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
➡️ Τονίζουμε τη βελτίωση της διαδικασίας προστασίας των γυναικών από τον θύτη, την προστασία της γυναίκας από εκδικητικές ενέργειες καθώς και την αυστηροποίηση του πλαισίου σε ότι αφορά το «σπάσιμο» των περιοριστικών όρων από τον θύτη.
➡️ Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η γυναίκα θα έχει και την επιλογή, της μη παράστασης στη δικαστική αίθουσα, εφόσον η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο. Εξέλιξη πολύ σημαντική για την αποφυγή επανατραυματισμού και επαναθυματοποίησής της, ειδικά σε σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης.
➡️ H μείωση του χρόνου δικαστικής διεκπεραίωσης περιστατικών βίας και κακοποίησης είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος, ώστε να εμπεδωθεί η αίσθηση απονομής δικαίου, και οι νέες τροπολογίες συμβάλουν θετικά σε αυτό.
Xαιρόμαστε που η Ελληνική Κυβέρνηση εγκαίρως υιοθετεί ορισμένους κανόνες της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την προστασία των γυναικών-θυμάτων βίας και κακοποίησης, η οποία ψηφίστηκε μόλις τον Απρίλιο 2024 από το Ευρωκοινοβούλιο.
Οι τροπολογίες του Νόμου έρχονται να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο προστασίας των γυναικών, παρόλα αυτά, η πράξη θα δείξει την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Ο «Σύνδεσμος» θα βρίσκεται διαρκώς στο πεδίο και θα παρακολουθεί τον αντίκτυπό τους.
❗️Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, για να δούμε όλα αυτά τα μέτρα να αποδίδουν στο μέγιστο, χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Φορέων και η συντονισμένη ανταπόκρισή τους, με επίκεντρο τη γυναίκα ή το παιδί που είναι θύματα κακοποίησης.
Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας!
#ενδοοικογενειακηβια #EndViolenceAgainstWomen #JusticeForWomen
@followers
Ένα τεράστιο Μπράβο στον γιατρό που δεν φοβήθηκε που δεν αγνόησε που δεν έκανε πίσω….
Υπήρχαν καταγγελίες από το 2017 για τον θύτη που απλά για ακόμα μια φορά αγνοήθηκαν…
Στη γυναίκα χορηγήθηκε panic button αλλα δεν ήταν ικανό να προλάβει άλλο ένα κακό..
Για την προστασία γυναικών όλοι έχουμε ευθύνες… και οι γιατροί και η αστυνομία και οι υπηρεσίες υποστήριξης….
Ομάδα του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association συνάντησε τις οργανώσεις μέλη του National Women's Council of Ireland στο Δουβλινο και συμφωνήθηκαν οι τομείς αμοιβαίας μάθησης και στήριξης του Παρατηρητήριου για τη Βία κατά των Γυναικών στην Κρήτη
Επίσης συναντήθηκε με τα μέλη της οργάνωσης Aoibhneas Domestic Abu
Ομάδα του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association συνάντησε τις οργανώσεις μέλη του National Women's Council of Ireland στο Δουβλινο και συμφωνήθηκαν οι τομείς αμοιβαίας μάθησης και στήριξης του Παρατηρητήριου για τη Βία κατά των Γυναικών στην Κρήτη
Επίσης συναντήθηκε με τα μέλη της οργάνωσης Aoibhneas Domestic Abuse Support Οργάνωση στήριξης γυναικων στο Δουβλινο.
Νέοι δρόμοι συνεργασίας για την στήριξη των γυναικών ανοίγουν !!!
#parathrhthrio #observatoryforviolenceagainstwomen #observatoryincrete
«Το Παρατηρητήριο για τη Βία κατά των Γυναικών στην Κρήτη υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με Φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του Προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ».
H Πρόεδρος του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη από την Ελλάδα στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης των Έργων 2024 της Association Femmes d'Europe - FdE, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στο κτίριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στ
H Πρόεδρος του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη από την Ελλάδα στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης των Έργων 2024 της Association Femmes d'Europe - FdE, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στο κτίριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Κάθε χρόνο, πέραν των μελών της, η Association Femmes d'Europe προσκαλεί εκπροσώπους Σωματείων που υποστηρίζονται, προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα που υποστηρίχθηκαν τη χρονιά που πέρασε και αφορούν στην υγεία και ευημερία των ευάλωτων ατόμων, την εκπαίδευση κ.α.
Το ζήτημα της έμφυλης βίας και κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών συζητήθηκε διεξοδικά, φλέγον θέμα επί του οποίου τοποθετήθηκε η κα. Παχιαδάκη, παρουσιάζοντας τις δράσεις, τα προγράμματα, τις συνέργειες και τον καθημερινό αγώνα του «Συνδέσμου» για την εξάλειψη του φαινομένου.
Στις εργασίες κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ευρωπαία Επίτροπος Ιλιάνα Ιβάνοβα.
Ας σημειωθεί ότι η συνολική βοήθεια που διανεμήθηκε το 2023 από την Association Femmes d'Europe σε 83 Προγράμματα ανήλθε σε 361.929€, από τα οποία το 71% ήταν στην Ε.Ε., το 23% στην Αφρική και το 6% στην Ασία.
Η Ομάδα του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Οργανώσεις Υποστήριξης Γυναικών στην Ευρώπη!
#TrustProject #EndViolenceAgainstWomen
‼️ Νέα σειρά σεμιναρίων για επαγγελματίες
👉 O Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association διοργανώνει τη σειρά σεμιναρίων “Φροντίδα που βασίζεται στην Επίγνωση του Τραύματος (Trauma-Informed Care)”.
Τα σεμινάρια διάρκειας 20 και 30 ωρών στοχεύουν, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις του τραύματος στις επιζώ
‼️ Νέα σειρά σεμιναρίων για επαγγελματίες
👉 O Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association διοργανώνει τη σειρά σεμιναρίων “Φροντίδα που βασίζεται στην Επίγνωση του Τραύματος (Trauma-Informed Care)”.
Τα σεμινάρια διάρκειας 20 και 30 ωρών στοχεύουν, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις του τραύματος στις επιζώσες βίας και των παιδιών τους, στην προώθηση ενός αποτελεσματικότερου τρόπου διαχείρισης αποφεύγοντας την επανατραυματοποίηση και τέλος στην μεγιστοποίηση της προστασίας των ίδιων των επαγγελματιών από τη δευτερογενή θυματοποίηση.
Η θεματική απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς επιστήμονες, νομικούς και δικηγόρους που απασχολούνται ή φιλοδοξούν να απασχοληθούν στον χώρο της υποστήριξης γυναικών που έχουν βιώσει βία.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε συναντήσεις των πέντε ωρών, εξ' αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας ZOOM, δια ζώσης ή υβριδικά.
Για Ψυχολόγους και Ψυχιάτρους
10/06 (10.00-15.00)
11/06 10.00-15.00 (hybrid)
14/06 10.00-15.00 (online)
18/06 10.00-15.00 (online)
20/06 10.00-15.00 (δια ζώσης)
21/06 10.00-15.00 (δια ζώσης)
Για Κοινωνικούς Επιστήμονες και Νομικούς
12/06 10.00-15.00 (δια ζώσης)
13/06 10.00-15.00 (δια ζώσης)
17/06 10.00-15.00 (δια ζώσης)
18/06 10.00-15.00 (δια ζώσης)
➡️ Για δια ζώσης συμμετοχή, κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://forms.gle/LyjX5Ej9pifhGhKq5.
➡️ Για την online συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://forms.gle/oXx1gjFvWnkALKTk6.
Care4Trauma #EndViolenceAgainstWomen #care4trauma
@ακόλουθοι #traumainformedcare
Μία ακόμα ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association ολοκληρώθηκε, στο IEK AKMI - ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ηράκλειο. Τα στελέχη του Φορέα Ελένη Γερακάκη- Eleni Gerakaki και Μαρία Σταυράκη- Maria Stavraki ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ για την αναγκαιότ
Μία ακόμα ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association ολοκληρώθηκε, στο IEK AKMI - ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ηράκλειο. Τα στελέχη του Φορέα Ελένη Γερακάκη- Eleni Gerakaki και Μαρία Σταυράκη- Maria Stavraki ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ για την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλης βίας και κάθε μορφής κακοποίηση, αλλά και έγκαιρης αντιμετώπισής τους, παράλληλα με την ενεργοποίησή τους τόσο ως πολιτών, όσων και αυριανών επαγγελματιών.
✌️Έγινε μια πολύ καλή αρχή...
Ο φορέας μας μέσω της Προέδρου μας και του Συντονιστή έργων, συμμετείχαν στην Ευρεία συνάντηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υποσχεθήκαμε όλες μας να χτίσουμε μια βιώσιμη διαδικασία διαλόγου και συνεργασί
✌️Έγινε μια πολύ καλή αρχή...
Ο φορέας μας μέσω της Προέδρου μας και του Συντονιστή έργων, συμμετείχαν στην Ευρεία συνάντηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υποσχεθήκαμε όλες μας να χτίσουμε μια βιώσιμη διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας..
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο πεδίο είναι τεράστια και μόνο από το διάλογο την συνεργασία και την υπεύθυνη σταση θα βρούμε από κοινού τις λύσεις.
Με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, συναντήθηκαν μέλη της Διοίκησης του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association, στα γραφεία του Φορέα. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στα ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς), στην αξιο
Με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, συναντήθηκαν μέλη της Διοίκησης του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association, στα γραφεία του Φορέα. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στα ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς), στην αξιοποίηση εργαλείων και καλών πρακτικών με σκοπό την πρόληψη σε περιστατικά βίας ανηλίκων μέσω των ψηφιακών εργαλείων, καθώς και την πολύπλευρη λειτουργία του Φορέα μέσω της πληθώρας των περιστατικών κακοποίησης που διαχειρίζεται, αλλά και για τα ψηφιακά εργαλεία και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γ.Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπ. Ανάπτυξης Θανάσης Κυριαζής, ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης και η Δ/ντρια του Γραφείου της Υφυπουργού Φένια Στριάγκα.
.."δεν υπάρχει δικαιοσύνη..."
..."επιζούμε κατά τύχη..."
Τρεις φορές καταγγελία και τις τρεις φορές ελεύθερος..
Για όλα αυτά, όλοι-και πραγματικά κανείς δεν περισσεύει-έχουμε την τεράστια υποχρέωση να προστατεύουμε τη γυναίκα που κινδυνεύει η ζωή της!!!
Για αυτόν τον λόγο στον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Asso
.."δεν υπάρχει δικαιοσύνη..."
..."επιζούμε κατά τύχη..."
Τρεις φορές καταγγελία και τις τρεις φορές ελεύθερος..
Για όλα αυτά, όλοι-και πραγματικά κανείς δεν περισσεύει-έχουμε την τεράστια υποχρέωση να προστατεύουμε τη γυναίκα που κινδυνεύει η ζωή της!!!
Για αυτόν τον λόγο στον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association συστήσαμε το "Παρατηρητήριο κατά της Βίας στην Κρήτη". Για να προλάβουμε το "επόμενο κατά τύχη"... για να συμβάλουμε στο να πιστεύει η κάθε γυναίκα ότι πραγματικά μπορεί να προστατευθεί.
#EndViolenceAgainstWomen #observatoryforviolenceagainstwomen
#parathrhthrio
#observatory
#observatoryincrete
Με ιδιαίτερη κατάνυξη, αλλά και συγκίνηση εόρτασαν τα μέλη και φίλοι του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association την Ημέρα της Μητέρας. Ο εορτασμός άρχισε με εκκλησιασμό στο Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Καλέσα μετά αρτοκλασίας. Στην αίθουσα δίπλα από την εκκλησία, ακολούθησε η προσφορά καφέ, ομιλία από την πρόεδ
Με ιδιαίτερη κατάνυξη, αλλά και συγκίνηση εόρτασαν τα μέλη και φίλοι του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association την Ημέρα της Μητέρας. Ο εορτασμός άρχισε με εκκλησιασμό στο Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Καλέσα μετά αρτοκλασίας. Στην αίθουσα δίπλα από την εκκλησία, ακολούθησε η προσφορά καφέ, ομιλία από την πρόεδρο του "Συνδέσμου" Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki η οποία επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ιερότητα της μάνας ως προσώπου με διαχρονική, ανιδιοτελή προσφορά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εφημέριος του χωριού π. Μιχάλης, το μέλος του Φορέα Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δ. Μαλεβιζίου Χρύσα Λυρώνη. Ακολούθησε η βράβευση τριών πολύτεκνων μητέρων του χωριού, των κυριών Ειρήνης Λυρώνη, Σοφίας Λυρώνη και Μαρίας Κατσαραπίδη. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια που ερμήνευσε υπέροχα το μέλος του "Συνδέσμου" Γεωργία Φραγκιαδάκη- Georgia Fragiadaki, με βόλτα μέσα στον παραδοσιακό οικισμό και γεύμα στα Κάτω Καλέσα.
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association συμμετείχε στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση εργασίας «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας», που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κ
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association συμμετείχε στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση εργασίας «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας», που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας-περιοχής Φορτέτσας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής-Καινοτόμων Δράσεων-Δημόσιας Υγείας-Ισότητας των δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, προκειμένου εκείνοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να μεταφέρουν την ενημέρωση προς το κοινό αναφοράς τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές και εξαίρει τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη μεταξύ τους ενημέρωση και διασύνδεση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, για να αποτίσει φόρο τιμής στο συναίσθημα και τον σεβασμό που απορρέουν από τη μητέρα, ως ύπαρξη και ως ιδέα, απόλυτα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή. Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, για να αποτίσει φόρο τιμής στο συναίσθημα και τον σεβασμό που απορρέουν από τη μητέρα, ως ύπαρξη και ως ιδέα, απόλυτα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή. Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με εκκλησιασμό μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Καλέσα. Θα ακολουθήσουν, βράβευση πολύτεκνων μητέρων του χωριού, καφές στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου δίπλα στην εκκλησία και γεύμα σε εστιατόριο στα Κάτω Καλέσα.
Ο "Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου" συμμετέχει στην ενημερωτική συνάντηση εργασίας «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας», στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 13:00. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, προκειμένου
Ο "Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου" συμμετέχει στην ενημερωτική συνάντηση εργασίας «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας», στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 13:00. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, προκειμένου εκείνοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να μεταφέρουν την ενημέρωση προς το κοινό αναφοράς τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Ένας ακόμα πολύ ενδιαφέρον Κύκλος Ψυχοεκπαιδευτικών Συναντήσεων Γονέων!
Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Μαΐου. Έναρξη 24 Μαΐου! Η παρακολούθηση είναι δωρεάν!
Στην Ελλάδα λειτουργούν:
☎ 2 Γραμμές SOS με εθνική εμβέλεια
🏠22 Ξενώνες για επιζώσες ενδο-οικογενειακής και ενδο-συντροφικής βίας
🗣 51 Συμβουλευτικά Κέντρα
🔦 Ωστόσο, δεν υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες που να παρέχονται σε επιζώσες βιασμού, ενώ δεν υπάρχουν και συγκεκριμένες προβλέψεις και χρηματοδοτήσεις σχετικά με την πρωτογενή πρόληψη
Στην Ελλάδα λειτουργούν:
☎ 2 Γραμμές SOS με εθνική εμβέλεια
🏠22 Ξενώνες για επιζώσες ενδο-οικογενειακής και ενδο-συντροφικής βίας
🗣 51 Συμβουλευτικά Κέντρα
🔦 Ωστόσο, δεν υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες που να παρέχονται σε επιζώσες βιασμού, ενώ δεν υπάρχουν και συγκεκριμένες προβλέψεις και χρηματοδοτήσεις σχετικά με την πρωτογενή πρόληψη.
🎯 Χρειάζεται:
❗Η προώθηση της συνεργασίας των επαγγελματιών για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες και κορίτσια θύματα βιασμού
❗Η πρωτογενής πρόληψη να συμπεριληφθεί στα μακροχρόνια Εθνικά Σχέδια Δράσης της χώρας και να υποστηριχθούν προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην αλλαγή των κοινωνικών και πολιτισμικών στοιχείων σχετικά με την ισότητα των φύλων.
#parathrhthrio #observatoryforviolenceagainstwomen #observatoryincrete
«Το Παρατηρητήριο για τη Βία κατά των Γυναικών στην Κρήτη υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με Φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του Προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ».
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διοίκησης του "Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου" με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιο Στέλιος Κυμπουρόπουλος - Stelios Kympouropoulos, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η πρόσφατη
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διοίκησης του "Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου" με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιο Στέλιος Κυμπουρόπουλος - Stelios Kympouropoulos, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η πρόσφατη ψήφιση (Απρίλιος 2024) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των πρώτων κανόνων της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, με στόχο την πρόληψη της έμφυλης βίας και την προστασία των θυμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Και από τις δύο πλευρές υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα περισσότερων κοινωνικών παρεμβάσεων από πλευράς Ε.Ε., ενώ ζητήθηκε από τον κ. Κυμπουρόπουλο η στήριξή του στα θέματα που προωθεί ο «Σύνδεσμος», μεταξύ άλλων, ενάντια στην κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία γυναικών και κοριτσιών.
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association είχε τη χαρά να υποδεχτεί Ομάδα Αμερικανών πολιτών που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κρήτη, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να δουν από κοντά το κτίριο για το «Σπίτι των Αγγέλων». Ευαισθητοποιημένοι για θέματα βίας και κακοποίησης, αλλά και κοινωνικής προσφοράς, ξεναγήθ
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association είχε τη χαρά να υποδεχτεί Ομάδα Αμερικανών πολιτών που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κρήτη, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να δουν από κοντά το κτίριο για το «Σπίτι των Αγγέλων». Ευαισθητοποιημένοι για θέματα βίας και κακοποίησης, αλλά και κοινωνικής προσφοράς, ξεναγήθηκαν από μέλη της Διοίκησης του «Συνδέσμου» και ενημερώθηκαν για τις δράσεις που υλοποιούνται. Δήλωσαν, παράλληλα, πρόθυμοι να είναι αρωγοί στους σκοπούς του Φορέα.
.....Μιλήστε, μιλήστε, μην φοβάστε. Και όταν θα μιλήσετε θα δείτε ότι αποδυναμώνετε τον δυνάστη σας...
Μιλήστε μας....στη γραμμή SoS του Συνδέσμου και στο Παρατηρητήριο μας που ξεκίνησε....
#observatory #observatoryagainstviolence #endviolenceagainstwomen
Με εξαιρετική επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association, το απόγευμα της Τετάρτης με αφορμή την έλευση του Άγιου Πάσχα και θέμα «Λίγο πριν την Ανάσταση μιλούμε για την Αγάπη και τη Ζωή».
Έξοχοι
Με εξαιρετική επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association, το απόγευμα της Τετάρτης με αφορμή την έλευση του Άγιου Πάσχα και θέμα «Λίγο πριν την Ανάσταση μιλούμε για την Αγάπη και τη Ζωή».
Έξοχοι στις τοποθετήσεις τους οι εκλεκτοί ομιλητές π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος, Νικόλας Σμυρνάκης και Στέφανος Ξενάκης οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε επίκαιρα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Αγάπη, τη Μοναξιά και τη Ζωή, συνεπαίρνοντας το κοινό με τις σκέψεις και τις τοποθετήσεις τους.
Την πολύ ωραία ατμόσφαιρα της βραδιάς συμπλήρωσαν ιδανικά με τις υπέροχες μουσικές επιλογές τους το Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου "Γέφυρες" με υπεύθυνη την κα. Εύα Κουτσογιαννάκη και η Μουσική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με υπεύθυνο τον κ. Αποστόλη Ξυριτάκη.
Ο «Σύνδεσμος» ευχαριστεί από καρδιάς το κοινό της πόλης για την πολλή ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησε, καθώς και τα μέλη του που εργάστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη για την επιτυχία της εκδήλωσης.
✌️Χθες ήταν μια μεγάλη ημέρα για όλες τις γυναίκες στην Ε. Ένωση.
👉Με 522 ψήφους υπερ., 27 ψήφους κατά, και 27 αποχές υπερψηφίστηκε η πρώτη Ευρωπαική Οδηγία προστασίας γυναικών επιζωσών βίας κάθε μορφής.
Είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Αρκετά ακόμα χρειάζεται να γίνουν ώστε να μεγιστοποιηθεί η προστασία των γυναικών που βιώνουν την κακοποίησ
✌️Χθες ήταν μια μεγάλη ημέρα για όλες τις γυναίκες στην Ε. Ένωση.
👉Με 522 ψήφους υπερ., 27 ψήφους κατά, και 27 αποχές υπερψηφίστηκε η πρώτη Ευρωπαική Οδηγία προστασίας γυναικών επιζωσών βίας κάθε μορφής.
Είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Αρκετά ακόμα χρειάζεται να γίνουν ώστε να μεγιστοποιηθεί η προστασία των γυναικών που βιώνουν την κακοποίηση κάθε μορφής. Αυτό που θα πρέπει να γίνει, είναι να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι Εθνικές νομοθεσίες,
❗️❗️Ο φορέας μας μαζί με όλα τα μέλη του WAVE Network θα ζητήσουμε τις ρητές θέσεις των υποψηφίων Ευρωβουλευτών σε όλες τις χώρες να δηλώσουν την στήριξη τους στην μεγιστοποίηση εφαρμογής της Νέας Οδηγίας και να συμβάλουμε όλες και όλοι μαζί σε ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες στην Ευρώπη !
Tο νέο βίντεο της καμπάνιας του #SafeNet ενάντι στη διαδικτυακή βία είναι εδώ!
"Στην ενότητα βρίσκουμε το θάρρος, στη δράση βρίσκουμε τη δύναμη".
Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο μας επηρεάζει όλες και όλους. Μόνο ενωμένα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Ελάτε μαζί μας για να πάρουμε θέση κατά της έμφυλης διαδικτυακής βίας.
🚫 Ας βρούμε τη δύναμη
Tο νέο βίντεο της καμπάνιας του #SafeNet ενάντι στη διαδικτυακή βία είναι εδώ!
"Στην ενότητα βρίσκουμε το θάρρος, στη δράση βρίσκουμε τη δύναμη".
Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο μας επηρεάζει όλες και όλους. Μόνο ενωμένα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Ελάτε μαζί μας για να πάρουμε θέση κατά της έμφυλης διαδικτυακής βίας.
🚫 Ας βρούμε τη δύναμη να μιλάμε όταν γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και ας στηρίξουμε όσες και όσους στοχοποιούνται. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλέστερο ψηφιακό χώρο για όλα.
Μείνετε συντονισμένες και συντονισμένοι για να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήστε και εσείς.
📢 Μαζί, ας δείξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης στην πράξη.
Το έργο SafeNet υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου και εταίρους το KUN – Κέντρο Ισότητας και Διαφορετικότητας και το ΙΑΚΕ – Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο SafeNet: www.safenetproject.eu
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Acitve citizens fund: www.activecitizensfund.gr
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Φροντιστήριο #Ολοκλήρωση και το studio #WezartDrossos για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην παραγωγή του βίντεο.
[English]
🌟 Introducing Our New Video Campaign against cyberviolence 🌟
"In solidarity, we find courage; in action, we find power." Gender-based cyberviolence affects us all, but together, we can make a difference.
Join us in taking a stand against gender-based cyberviolence. 🚫 Let's speak out when we see mistreatment and support those who are targeted. Together, we can create a safer digital space for everyone.
Stay tuned for updates on our video releases and ways to get involved. Together, let's show the power of solidarity in action. 📢
#activecitizensfund_GR #ACF_GR #againstcyberviolence #activecitizens #civilsociety #Safenet #thesafenetprojectacf #SupportChat #support #SafeNetChallenge #betterinternet #SafeNet #EndCyberviolence #SolidarityInAction #GenderEquality #DigitalSafety #teamoloklirosi
EEA Grants Greece EEA and Norway Grants Active citizens fund Greece Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη SolidarityNow Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association ΙΑΚΕ «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών» Likestillingssenteret KUN Φροντιστήριο Ολοκλήρωση Wezart Drosos
Αλλη μια παραγωγική συνάντηση των εταίρων φορέων του έργου TACTICS ολοκληρώθηκε..
Ενα ακόμα βήμα για την καλύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά βίας χτίζεται και το οποίο βασίζεται στην αποτελεσματική συνεργασία των φορέων πρώτης γραμμής.
University of Tartu Naiste Tugi- ja Teabekeskus Work With Perpetrators - European Network GESINE Intervention @followers
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association, με αφορμή την έλευση του Άγιου Πάσχα, όταν όλοι θα τιμήσουμε «θεασάμενοι» την Ανάσταση του Κυρίου, έχει τη χαρά να πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Λίγο πριν την Ανάσταση μιλούμε για την Αγάπη και τη Ζωή», την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 18.30, στο κινημα
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association, με αφορμή την έλευση του Άγιου Πάσχα, όταν όλοι θα τιμήσουμε «θεασάμενοι» την Ανάσταση του Κυρίου, έχει τη χαρά να πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Λίγο πριν την Ανάσταση μιλούμε για την Αγάπη και τη Ζωή», την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 18.30, στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στο Ηράκλειο.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι τρεις προσωπικότητες καταξιωμένες στον τομέα τους, που θα μοιραστούν μαζί μας σκέψεις και απόψεις σχετικά με την αγάπη και τη ζωή, που ειδικά στις μέρες που διανύουμε, αποκτούν ξεχωριστό νόημα.
Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:
π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος- π. Λίβυος: «Αν ζούσα τη ζωή μου από την αρχή»,
Νικόλας Σμυρνάκης- Nicolas Smyrnakis: «Αναζητώντας την Αγάπη σε έναν κόσμο μοναξιάς»
Στέφανος Ξενάκης- Stefanos Xenakis: «Το δώρο της Αγάπης»
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν: Το Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου "Γέφυρες" και η Μουσική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Για την πραγματοποίηση της βραδιάς, ο «Σύνδεσμος» ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς: Aegean Airlines, ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΝ, INOTROPES BOUTIQUE SUITES, ΜKS ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΞΑΡΑΚΗ και το κινηματοθέατρο Αστόρια.
Στελέχη μας ειναι στην Κωνσταντινούπολη στην Περιφερειακή συνάντηση οργανώσεων μελών του WAVE Network ώστε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στις γυναίκες στην Τουρκία και σε όλες τις γυναίκες στην Ευρώπη που καταπατώνται τα δικαιώματα τους..
Συνάντηση με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου.
Συνάντηση με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου.
Θέματα “καυτά” και διαρκώς επίκαιρα συζήτησε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη, σε συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου στο Ηράκλειο.
Λίγο μετά την πολύ επιτυχημένη μουσική εκδήλωση του Συνδέσμου για το “Σπίτι των Αγγέλων”, η κ.Παχιαδάκη ανέλυσε διεξοδικά του πολυσχιδές έργο του Συνδέσμου αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμη και σε καθημερινά, διαδικαστικά ζητήματα. Όπως τονίστηκε κατά την συζήτηση, η Πολιτεία εμφανίζεται “πίσω” από τις εξελίξεις. Μάλιστα μόλις λίγα 24ωρα πριν (12.04.2023) και μετά την σοκαριστική γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ανακοινώθηκε η εξασφάλιση ειδικά διαμορφωμένων χώρων που λειτουργούν ως “safe houses”, ανά την Ελλάδα.
Μάλιστα από ίδρυσης του Συνδέσμου ως και τώρα, το κεντρικό κράτος όχι μόνο δεν στηρίζει έμπρακτα το έργο του Συνδέσμου, αλλά αντιθέτως μεταθέτει πλήρως το μερίδιο της διαχείρισης των γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για τη φιλοξενία, υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα και συνδρομή για ανεξαρτητοποίηση και επανένταξη.
“Ως γυναίκα κι εγώ η ίδια, είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη αλλά και σοκαρισμένη με τα διαδοχικά περιστατικά σε βάρος των γυναικών. Κρίνω ότι είναι πολύ σημαντική η ενδυνάμωση των ίδιων των γυναικών κόντρα στα έμφυλα στερεότυπα που επιβιώνουν σαν νοοτροπία και στις ίδιες τις γυναίκες” – σημείωσε σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά.
Η βουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου έχει αναλάβει ως και σήμερα ένα πολύ σημαντικό, καίριο και καταλυτικό ρόλο απέναντι στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα αντιστρόφως ανάλογο προς τις αντικειμενικές του “δυνάμεις”. “Όμως η δύναμη ψυχής, το πείσμα και η επιμονή των στελεχών και των εθελοντών του Συνδέσμου για να αλλάξουν το κατεστημένο και τις στερεοτυπικές νοοτροπίες είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά” – τόνισε η κ.Βατσινά, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει έρθει πια η στιγμή που η Πολιτεία πρέπει να πάψει να “ποντάρει” στο φιλότιμο και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ένα συντεταγμένο κράτος – όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα.
Επόμενος μεγάλος στόχος για τον Σύνδεσμο είναι το “Σπίτι των Αγγέλων” ο ξενώνας για παιδιά ως 6 ετών που είτε εγκαταλείφθηκαν σε νοσοκομεία και άλλες δομές είτε οι γονείς τους έχασαν την επιμέλειά τους.
👉 Η φωνή της γυναίκας....
Στο πλαίσιο του Έργου RiskFree που αφορά στην αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου στα περιστατικά κακοποίησης των γυναικών, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα, κάθε μαρτυρία να εξετάζεται με τη δέουσα προσοχή από τους εμπλεκόμενους Φορείς.
«Άκουσε – Αξιολόγησε- Δράσε»!
«Βοήθησε στην εξάλειψη της βίας»!
🎉 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική εκδήλωση του έργου A.S.A.P.2.0 σχετικά με τη Δι-υπηρεσιακή Συνεργασία ανάμεσα σε επαγγελματίες Υποστήριξης Θυμάτων και Προγραμμάτων Διαχείρισης Θυτών.
Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκανQ
✔ Το Πρωτόκολλο Δι-υπηρεσιακής Συνεργασίας και τα Εργαλεία Αξιολόγησης της αλλαγής και της πιθανής υποτροπής.
✔ Τα βασικά απο
🎉 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική εκδήλωση του έργου A.S.A.P.2.0 σχετικά με τη Δι-υπηρεσιακή Συνεργασία ανάμεσα σε επαγγελματίες Υποστήριξης Θυμάτων και Προγραμμάτων Διαχείρισης Θυτών.
Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκανQ
✔ Το Πρωτόκολλο Δι-υπηρεσιακής Συνεργασίας και τα Εργαλεία Αξιολόγησης της αλλαγής και της πιθανής υποτροπής.
✔ Τα βασικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την πιλοτική εφαρμογή του Πρωτοκόλλου.
✔ Μελέτη περίπτωσης με εφαρμογή του Πρωτοκόλλου και των Εργαλείων.
📌Βρείτε περισσότερα στο: www.kakpoiisi.gr/asap
Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή και τα σχόλια σας!😄😊
Η Μ. Παχιαδάκη για τον ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας και το "Σπίτι των Αγγέλων"
Μ.Παχιαδάκη: Κατεστημένες αντιλήψεις η αιτία των γυναικοκτονιών
Στην θέσπιση τεσσάρων πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας, που εστιάζονται σ
Μ.Παχιαδάκη: Κατεστημένες αντιλήψεις η αιτία των γυναικοκτονιών
Στην θέσπιση τεσσάρων πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας, που εστιάζονται στον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών αρχών, προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από την νέα γυναικοκτονία, με θύμα αυτή τη φορά την 28χρονη Κυριακή Γρίβα, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Τα μέτρα αποφασίστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης του αρμόδιου υπουργού Μ. Χρυσοχοϊδη με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ από όλη τη χώρα και συνοπτικά αφορούν την κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τον εβδομαδιαίο απολογισμό για τις καταγγελίες ανά αστυνομική διεύθυνση, την υποχρεωτική ενημέρωση για κάθε περιστατικό συγκεκριμένων αξιωματικών σε κάθε αστυνομική υπηρεσία και την διασφάλιση χώρων διαμονής για τα θύματα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την γυναυκοκτονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων διατάχθηκε εισαγγελική έρευνας, όπως και ΕΔΕ, ενώ ήδη έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Παράλληλα προφυλακίστηκε ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας.
Μ.Παχιαδάκη: Οι γυναικοκτονίες δεν είναι καθόλου νέο φαινόμενο
Η γυναικοκτονία της 28χρονης είναι η πέμπτη από την αρχή του έτους και κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο, με το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων να εστιάζεται στην έξαρση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια. Την άποψη όμως ότι δολοφονίες και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναικών υπήρχαν πάντα εξέφρασε μιλώντας στο RadioMe η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη, η οποία συνέδεσε το φαινόμενο με καθιερωμένες κοινωνικές αντιλήψεις που έρχονται από πολύ βαθιά στο χρόνο. Ειδικά για την γυναικοκτονίας της 28χρονης η κ. Παχιαδάκη είπε πως το γεγονός ότι σημειώθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη πολλών γυναικών προς τις αρχές και αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί, όπως τόνισε με έμφαση.
Τι ΔΕΝ λειτούργησε σωστά και οδήγησε στην 5η γυναικοκτονία για το 2024;
ΔΕΝ ακούστηκε η φωνή της
ΔΕΝ προστατεύτηκε
ΔΕΝ συνεργάστηκαν για να φτάσει σπίτι της
Καλέστε την εξειδικευμένη ομάδα στο Παρατηρητήριο για τη Βία κατά των Γυναικών για να αναφέρετε οποιαδήποτε λάθος ή ανεπαρκή μεταχείριση περιστατικού βίας.
2810 24 21 21
09.00-17.
Τι ΔΕΝ λειτούργησε σωστά και οδήγησε στην 5η γυναικοκτονία για το 2024;
ΔΕΝ ακούστηκε η φωνή της
ΔΕΝ προστατεύτηκε
ΔΕΝ συνεργάστηκαν για να φτάσει σπίτι της
Καλέστε την εξειδικευμένη ομάδα στο Παρατηρητήριο για τη Βία κατά των Γυναικών για να αναφέρετε οποιαδήποτε λάθος ή ανεπαρκή μεταχείριση περιστατικού βίας.
2810 24 21 21
09.00-17.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή
Βρείτε περισσότερα για τη δράση του Παρατηρητηρίου στο https://kakopoiisi.org/build-1
Ευχαριστούμε φιλοξενία στο Στο Καλό Μεσημέρι “Σπίτι των Αγγέλων' - Το όραμα και η ανάγκη προστασίας παιδιών και βρεφών”
Η TÜV Austria Hellas στο πλευρό του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου!
Η ΤÜV AUSTRIA Hellas, σεβόμενη την κοινωνική συμβολή του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν.Ηρακλείου στη Κρήτη, προσφέρει, από το 2015, δωρεάν την Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001.
Ο Σύνδεσμος
Η TÜV Austria Hellas στο πλευρό του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου!
Η ΤÜV AUSTRIA Hellas, σεβόμενη την κοινωνική συμβολή του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν.Ηρακλείου στη Κρήτη, προσφέρει, από το 2015, δωρεάν την Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001.
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου, είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με στόχο την Προστασία των Δικαιωμάτων της Γυναίκας. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και σε πρακτικό επίπεδο - μέσα από το έργο του και τις δομές του - στοχεύει στην προστασία και στην υποστήριξη γυναικών και παιδιών, που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω κακοποίησης, βίας, ανισότητας ή διάκρισης σε κάθε επίπεδο.
Η TÜV AUSTRIA Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΑκοÜμε και ΠροσφέροÜμε», στηρίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα Συλλόγους, Φορείς και Οργανισμούς, που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσφέρουν ανιδιοτελώς σε όσους έχουν ανάγκη.
#tuv_austria_hellas #TuvAustriaHellas #CSR
Για πόσο ακόμα θα αγνοούμε τις κρίσιμες στιγμές που ζει μια γυναίκα;
Για πόσο ακόμα θα θρηνούμε ολέθρια λάθη;
Γιατί δεν εξασφαλίστηκε η συνοδεία στη γυναίκα;
Άπειρα γιατί… που δεν θα λυθούν από μία ΕΔΕ…
Δεν γίνεται να εξαρτάται η ασφάλεια της γυναίκας από τη διάθεση του κάθε υπαλλήλου.
Η ζωή μιας γυναίκας δεν είναι δυνατόν να καθορίζετα
Για πόσο ακόμα θα αγνοούμε τις κρίσιμες στιγμές που ζει μια γυναίκα;
Για πόσο ακόμα θα θρηνούμε ολέθρια λάθη;
Γιατί δεν εξασφαλίστηκε η συνοδεία στη γυναίκα;
Άπειρα γιατί… που δεν θα λυθούν από μία ΕΔΕ…
Δεν γίνεται να εξαρτάται η ασφάλεια της γυναίκας από τη διάθεση του κάθε υπαλλήλου.
Η ζωή μιας γυναίκας δεν είναι δυνατόν να καθορίζεται από την τύχη, τη βούληση ή την ευσυνειδησία του κάθε υπαλλήλου.
Εάν είχε εφαρμοστεί κάποιου είδους αξιολόγηση κινδύνου όλα θα ήταν διαφορετικά...
Θα πρέπει επιτέλους να χρησιμοποιούνται οι διαδικασίες εκτίμησης και διαχείρισης του κινδύνου από τον κάθε υπάλληλο όπου κι αν βρίσκεται.
Στον Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association μιλάμε και ζητάμε διαρκώς την εφαρμογή διαδικασιών.
Ζητάμε συνεχώς να εφαρμοστούν όλα όσα προτείνουμε σχετικά την αξιολόγηση κινδύνου και να μην περιμένουμε πρωτόκολλα που θα έρθουν όποτε…
Στον Σύνδεσμο μιλάμε για την ανάγκη όλοι, αλλά όλοι και όλες, να χτίσουμε ένα δίκτυ ασφάλειας στη γυναίκα.
Είναι αδιανόητο να ζητάμε από τη γυναίκα να μιλήσει και μετά οι αρμόδιοι Φορείς να την αφήνουν τόσο εκτεθειμένη…
Επιτέλους, όλοι όσοι μας αφορά αυτό το γεγονός, θα πρέπει να αφήσουμε τα ευχολόγια και να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες και τις ευθύνες που μας αναλογούν!
Λευτέρης Αυγενάκης:
«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»
Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η ψυχή της ελληνικής περιφέρειας - Συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση των παραδόσεων
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είχα τη χαρά να συμμετάσχω στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου - Herakl
Λευτέρης Αυγενάκης:
«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»
Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η ψυχή της ελληνικής περιφέρειας - Συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση των παραδόσεων
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είχα τη χαρά να συμμετάσχω στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου - Heraklion Chamber και Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association. Τα πιο θερμά μου #συγχαρητήρια στον αγαπητό Μανώλη Αλιφιεράκη και στην καλή φίλη Mary Pahiadaki για την εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον πολλαπλό και πολυδιάστατο ρόλο της σύγχρονης γυναίκας.
Η συμβολή της στην κοινωνία μας; Τεράστια! Εργαζόμενη, επιχειρηματίας, μητέρα, σύζυγος και τόσες άλλες ιδιότητες που συγκεντρώνονται στο πρόσωπό της. Και φυσικά, η #Ελληνίδα_αγρότισσα είναι αυτή που με τη δράση της συμβάλλει καθοριστικά στη ζωντάνια της ελληνικής περιφέρειας, στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Πρωτοστατεί στην #ανάπτυξη και στην εύρεση νέων πεδίων δράσης, δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές. Γι΄ αυτά, και άλλα πολλά, οφείλουμε να την τιμούμε καθημερινά. Και ως κυβέρνηση, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαστε αποφασισμένοι να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο.
Βέβαια, δε νοείται μια κοινωνία που περιέχει στο ελάχιστο τη #βία. Στο κομμάτι αυτό, δεν υπάρχουν «άνδρες» και «γυναίκες», ούτε «πολιτικές ταμπέλες», δεν υπάρχουν «ιδεολογικές μόδες» και «πολιτικά συνθήματα». Και αυτό υπηρετούμε απαρέγκλιτα, διότι αυτό είναι στον πυρήνα του ιδεολογικού και αξιακού μας κώδικα.
Η τραγική υπόθεση της 28χρονης Κυριακής ανέδειξε παραλείψεις στο σύστημα, με τον χειρότερο τρόπο...
Ακόμα και η έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων (GREVIO) που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης της Κων/πολης σχετικά με την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, στα κράτη μέλη της ΕΕ, συνιστά στην Ελλάδα:
👉 Η αξιολόγηση κινδύνου να βασίζεται στην πολύ-υπηρεσιακή προσέγγιση
👉 εμπλεκό
Ακόμα και η έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων (GREVIO) που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης της Κων/πολης σχετικά με την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, στα κράτη μέλη της ΕΕ, συνιστά στην Ελλάδα:
👉 Η αξιολόγηση κινδύνου να βασίζεται στην πολύ-υπηρεσιακή προσέγγιση
👉 εμπλεκόμενοι φορείς να δρουν από κοινού συντονισμένα, προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των επιζωσών βίας
👉Οι φορείς να προβαίνουν σε συστηματικές εκτιμήσεις κινδύνου, ακολουθώντας προσεγγίσεις ευαισθητοποιημένες σε ζητήματα φύλου
👉 ίδρυση κέντρων πολυ υπηρεσιακής συνεργασίας Family Justice Centers τα οποία θα είναι το σημείο αναφοράς για την αποτελεσματική εκτίμηση κινδύνου και την συντονισμένη ανταπόκριση σε περιστατικά.
Από τον Ιούλιο 2023 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου ως ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου European Family Justice Center Alliance - EFJCA, ‘ίδρυσε το πρώτο Κέντρο Πολύ υπηρεσιακής Συνεργασίας για την Κρήτη, Family Justice Center Crete στο οποίο υλοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων κατάρτισης εμπλεκόμενων επαγγελματιών πρώτης γραμμής σε σχέση με την συντονισμένη ανταπόκριση.
Πραγματοποιήθηκαν ομάδες εστίασης ωφελούμενων (επιζώσες και θύτες ξεχωριστά), πάνω από 3 θεματικού χαρακτήρα εκπαιδεύσεις προσωπικού φορέων.
Το πολύ-υπηρεσιακό κέντρο συνεργασίας Κρήτης (Family Justice Center Crete) είναι εδώ, έτοιμο να ενώσει όλα τα κομμάτια του πάζλ να εκπαιδεύσει στελέχη και να ενισχύσει τη συντονισμένη ανταπόκριση μεταξύ φορέων, με μοναδικό στόχο, τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και ευημερίας των γυναικών που έχουν βιώσει βία.Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association και το Επιμελητήριο Ηρακλείου - Heraklion Chamber με θέμα ««Γυναίκα στην Αγορά Εργασίας και στο Επιχειρείν». Στη διάρκεια των πολύ σημαντικών τοποθετήσεων επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association και το Επιμελητήριο Ηρακλείου - Heraklion Chamber με θέμα ««Γυναίκα στην Αγορά Εργασίας και στο Επιχειρείν». Στη διάρκεια των πολύ σημαντικών τοποθετήσεων επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα να γίνουν περαιτέρω βήματα και να χαραχθούν συγκεκριμένες στρατηγικές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων στον χώρο εργασίας, να αυξηθεί η ενσωμάτωση των γυναικών σε αυτήν όπως και στο επιχειρείν, να εξαλειφθεί κάθε μορφής παρενόχληση και να ενδυναμωθεί η συνέργεια μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών Φορέων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης - Manolis Alifierakis και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη- Mary Pahiadaki, ενώ μίλησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας Γεωργία - Γωγώ Μηλάκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ηρακλείου Αντώνης Περισυνάκης, η Δικηγόρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συνδέσμου Μαρία Τζανή- Marie Tzani, η Δικηγόρος-Εργατολόγος και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ισότητας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δήμου Ηρακλείου Κατερίνα Δουλγεράκη, ο Συντονιστής Έργων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συνδέσμου Νικόλας Σπετσίδης- Nicholas Spetsidis, η Συντονίστρια Προγραμμάτων Στήριξης Προσφύγων/Μεταναστών της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Δήμητρα Καμπέλη και η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και μέλος του Συνδέσμου Αμαλία Νινιράκη- Amalia Niniraki. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μουσικά με τους καλλιτέχνες Εμμανουέλα Νινιράκη και Χάρη Μανουσάκη.
Μαίρη Παχιαδάκη στο Cretaone: Οι γυναίκες - θύματα να σπάσουν τη σιωπή
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου συμμετέχει στην εκδήλωση «Ενδοοικογενειακή Βία: Διώξε το φόβο… μίλα!» που διοργανώνει η εθελοντική επιστημονική-κοινωνική ομάδα «Κοινωνική Αφύπνιση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο χώρο της αίθουσας «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, 2ος Όροφος).
Μία ακόμα επιτυχημένη συνάντηση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association στο πλαίσιο του Εργου Trust που υλοποιεί. Σε συνεργασία με την Οργάνωση Women Do Business συζήτησαν με τις συμμετέχουσες γυναίκες για τα δικαιώματά τους, αλλά και πώς μπορούν σε επίπεδο γειτονιάς, να συνδράμουν η μία την άλλη. Ο Σύ
Μία ακόμα επιτυχημένη συνάντηση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association στο πλαίσιο του Εργου Trust που υλοποιεί. Σε συνεργασία με την Οργάνωση Women Do Business συζήτησαν με τις συμμετέχουσες γυναίκες για τα δικαιώματά τους, αλλά και πώς μπορούν σε επίπεδο γειτονιάς, να συνδράμουν η μία την άλλη. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τις επικεφαλείς Ερη Παυλάκη- Eri Pavlaki και Νατάσα Γρηγοράκη- Natassa Grigoraki και την πολύ δημιουργική τους Ομάδα καθώς και το HUGS για τη ζεστή φιλοξενία!
Έως τις 16 Μαρτίου η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση-αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Δημήτριο Κυριακό, τα κτιριακά έργα του οποίου μετέτρεψαν το Ηράκλειο των αρχών του περασμένου αιώνα σε ευρωπαϊκή πόλη! Στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου. Σας περιμένουμε! ωρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 09.30-14.30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09.30-14.00 και 17.30-20.30.